Herní studio CD Projekt Red se stalo obětí ransomwaru

by | Úno 14, 2021 | Nejnovější | 0 comments

Společnost, která stojí za hrami jako Cyberpunk 2077 a The Witcher, je dalším herním studiem, které se stalo obětí ransomwaru.

Polský herní vývojář CD Projekt Red, výrobce triple-A her, jako Cyberpunk 2077 a série The Witcher, ohlásil útok ransomwaru. Na sociálních sítích herní studio uvedlo, že k útoku došlo 8. února, kdy získal útočník přístup do podnikové sítě.

„Ačkoli jsou některá zařízení v naší síti šifrována, naše zálohy zůstávají nedotčené. Už jsme zabezpečili naši IT infrastrukturu a začali jsme obnovovat data.“ napsala společnost na Facebooku a Twitteru.

Výrobce her také vydal kopii žádosti o výkupné od útočníka. Hackeři tvrdili, že získali kopie zdrojového kódu pro hry Cyberpunk 2077, Gwent a The Witcher 3, spolu s nevydanou verzí hry The Witcher 3.

I přes hrozbu úniku citlivých dat výrobce her uvedl, že nebude platit žádné výkupné. “Nebudeme ustupovat požadavkům ani nebudeme s aktérem jednat, protože si uvědomujeme, že by to mohlo nakonec vést k uvolnění ohrožených dat,“ uvedla společnost.

„Incident stále vyšetřujeme, ale v tuto chvíli můžeme potvrdit, že by – pokud je nám známo – kompromitované systémy obsahovaly osobní údaje našich hráčů ani uživatelů našich služeb.“

CD Projekt Red uvedl, že již informoval místní úřady. Je to také podruhé, co byla polská společnost zasažena ransomwarovým gangem. V červnu 2017 se stala obětí podobného incidentu.

CD Projekt Red je čtvrtým velkým herním studiem, které se stalo obětí útoku ransomwaru za posledních 12 měsíců. Známe jsou útoky gangů Egregor na Ubisoft a Crytek a gangu Ragnar Locker na Capcom.

Útočník, který stojí za útokem CD Projekt Red, byl podle výzkumného pracovníka společnosti Emsisoft identifikován jako ransomwarový gang jménem HelloKitty.

Autor: Ondřej Vanáč, spoluzakladatel CyberBlog.cz

Zdroj: ZDnet

Foto: Unsplash

0 Comments
Submit a Comment
Jaký je rozdíl mezi zabezpečení aplikace a zabezpečením API?

Jaký je rozdíl mezi zabezpečení aplikace a zabezpečením API?

S nástupem digitální transformace a rostoucí závislostí podniků na digitálních službách je zabezpečení aplikací a rozhraní API (Application Programming Interfaces) důležitější než kdy dříve. S ohledem na to jsou zabezpečení aplikací a API dvě zásadní součásti komplexní bezpečnostní strategie. Využitím těchto postupů se organizace mohou chránit před škodlivými útoky a bezpečnostními hrozbami a především zajistit, aby jejich data zůstala v bezpečí.

„AI přítelkyně” jsou noční můrou pro soukromí

„AI přítelkyně” jsou noční můrou pro soukromí

Romantičtí chatboti shromažďují obrovské množství dat, poskytují nejasné informace o tom, jak je používají, používají slabou ochranu heslem a nejsou transparentní, tvrdí nový výzkum společnosti Mozilla.

4 způsoby, jak hackeři pomocí sociálního inženýrství obcházejí MFA

4 způsoby, jak hackeři pomocí sociálního inženýrství obcházejí MFA

Pokud jde o zabezpečení přístupu, jedno doporučení vyniká nad ostatními: vícefaktorové ověřování (MFA). Vzhledem k tomu, že samotná hesla jsou pro hackery jednoduchou prací, poskytuje MFA zásadní vrstvu ochrany proti narušení. Je však důležité si uvědomit, že MFA není bezchybné. Lze ho obejít, a často se tak i děje.

Jak být anonymnější online

Jak být anonymnější online

Na internetu jste neustále monitorováni. Hlavním viníkem je často reklamní průmysl a technologické společnosti, které jsou na reklamě silně závislé, aby vydělaly peníze ( např. Google a Meta). Na webu vás mohou sledovat neviditelné trackery a cookies vložené do webových stránek a aplikací. Přečtěte si návod, jak se stát více anonymním na internetu.

Nejhorší hacky roku 2023

Nejhorší hacky roku 2023

Minulý rok byl plný ničivých kybernetických útoků po celém světě, od ransomwarových útoků na kasina až po státem sponzorované narušení kritické infrastruktury.