Twitter obchází ruskou cenzuru skrze Tor

by | Bře 9, 2022 | Mobilní zařízení a sociální sítě, Nejnovější | 0 comments

Ruská vláda omezila přístup svých občanů na sociální síť Twitter. Ta však našla jednoduchý způsob jak cenzuru obejít. Uživatelé Twitteru (nejen) v Rusku se do sítě mohou přihlásit skrze síť Tor. Pomocí Toru lze nyní na Twitter přistupovat i v jiných zemích, kde vláda přístup na stránky blokuje.

Včera bezpečnostní inženýr Alec Muffett oznámil, že k Twitteru lze nyní celosvětově přistupovat prostřednictvím prohlížeče Tor. Na stránky se lze dostat pomocí speciálního tzv. onion URL. Muffett se hlásí k tomu, že napsal a pomohl nasadit software k připojení Twitteru do sítě Tor.

Foto: Twitter Aleca Muffetta

Projekt Tor umožňuje stáhnout si upravený prohlížeč Firefox, který lze použít k anonymnímu procházení webu a přístupu ke speciálním doménám .onion. Do těchto domén lze získat přístup pouze skrz Tor. Projekt je užitečný zejména proto, že uživatelům umožňuje obejít vládní cenzuru a pokračovat v přístupu na stránky, které jsou v jejich zemi běžně blokovány.

Pro přístup na Twitter přes Tor si můžete stáhnout prohlížeč Tor Browser a přejít na speciální adresu URL onion: https://twitter3e4tixl4xyajtrzo62zg5vztmjuricljdp2c5kshju4avyoid.onion

Rusko minulý týden blokovat přístup na Twitter, Facebook a zahraniční zpravodajské kanály, aby zabránilo volnému toku informací o invazi na Ukrajinu. Díky tomu, že Twitter je nyní přístupný přes Tor, mohou lidé v Rusku nadále přistupovat k této službě a získávat informace o konfliktu a dalších světových událostech.

Twitter není jediný, kdo nabízí pro své služby adresy URL s technologií Tor onion. Další sociální stránky a zpravodajské kanály, které nabízejí adresy URL Tor, jsou např:

Autor: Ondřej Vanáč, spoluzakladatel CyberBlog.cz

Zdroj: Bleeping Computer

Foto: Freepik

0 Comments
Submit a Comment
Jaký je rozdíl mezi zabezpečení aplikace a zabezpečením API?

Jaký je rozdíl mezi zabezpečení aplikace a zabezpečením API?

S nástupem digitální transformace a rostoucí závislostí podniků na digitálních službách je zabezpečení aplikací a rozhraní API (Application Programming Interfaces) důležitější než kdy dříve. S ohledem na to jsou zabezpečení aplikací a API dvě zásadní součásti komplexní bezpečnostní strategie. Využitím těchto postupů se organizace mohou chránit před škodlivými útoky a bezpečnostními hrozbami a především zajistit, aby jejich data zůstala v bezpečí.

„AI přítelkyně” jsou noční můrou pro soukromí

„AI přítelkyně” jsou noční můrou pro soukromí

Romantičtí chatboti shromažďují obrovské množství dat, poskytují nejasné informace o tom, jak je používají, používají slabou ochranu heslem a nejsou transparentní, tvrdí nový výzkum společnosti Mozilla.

4 způsoby, jak hackeři pomocí sociálního inženýrství obcházejí MFA

4 způsoby, jak hackeři pomocí sociálního inženýrství obcházejí MFA

Pokud jde o zabezpečení přístupu, jedno doporučení vyniká nad ostatními: vícefaktorové ověřování (MFA). Vzhledem k tomu, že samotná hesla jsou pro hackery jednoduchou prací, poskytuje MFA zásadní vrstvu ochrany proti narušení. Je však důležité si uvědomit, že MFA není bezchybné. Lze ho obejít, a často se tak i děje.

Jak být anonymnější online

Jak být anonymnější online

Na internetu jste neustále monitorováni. Hlavním viníkem je často reklamní průmysl a technologické společnosti, které jsou na reklamě silně závislé, aby vydělaly peníze ( např. Google a Meta). Na webu vás mohou sledovat neviditelné trackery a cookies vložené do webových stránek a aplikací. Přečtěte si návod, jak se stát více anonymním na internetu.

Nejhorší hacky roku 2023

Nejhorší hacky roku 2023

Minulý rok byl plný ničivých kybernetických útoků po celém světě, od ransomwarových útoků na kasina až po státem sponzorované narušení kritické infrastruktury.