Ministr pro místní rozvoj ČR Ivan Bartoš odjel na návštěvu Izraele. Tématem cesty je primárně kyberbezpečnost

by | Čvn 29, 2022 | Nejnovější, NIS II | 0 comments

Místopředseda vlády ČR a ministr pro místní pro místní rozvoj Ivan Bartoš (v jehož gesci je zároveň také digitalizace) se zúčastní významného veletrhu zaměřeného na kybernetickou bezpečnost – Cyber Week. Veletrh se každoročně koná na největší izraelské univerzitě Tel-Aviv. Letos nabídne 50 konferencí a seminářů na nichž vystoupí 400 řečníků z 80 zemí světa. Letos celá akce proběhne mezi 27. do 30. červnem.

Ministra na návštěvě Izraele doprovodí také početná podnikatelská delegace. Navíc během konání veletrhu zorganizuje Hospodářská komora ČR podnikatelské fórum a obchodní jednání zástupců českých a izraelských firem ve spolupráci s Česko-izraelskou smíšenou obchodní komorou a Zastupitelským úřadem ČR v Tel Avivu

Hospodářská komora si prostřednictvím obdobných akcí slibuje podporu a zvýšení konkurenceschopnosti českého ICT průmyslu a chce českým subjektům umožnit propojení s globálním trhem. K tomu má mimo jiné pomoci také nový projekt Czech Digital Solutions. Projekt v počáteční fázi generuje katalog českých IT řešení v 21 kategoriích, který budou ekonomičtí diplomaté a 130 českých velvyslanectví v zahraničí nabízet státním správám, municipalitám a podnikům,“ uvedla komora.

Téma kyberbezpečnosti se stal jedním z ústředních témat Českého předsednictví EU a představuje zároveň jednu z priorit ministra Ivana Bartoše.

Michael Fanta, redakce Cyberblog


Foto: Pixabay

0 Comments
Jaký je rozdíl mezi zabezpečení aplikace a zabezpečením API?

Jaký je rozdíl mezi zabezpečení aplikace a zabezpečením API?

S nástupem digitální transformace a rostoucí závislostí podniků na digitálních službách je zabezpečení aplikací a rozhraní API (Application Programming Interfaces) důležitější než kdy dříve. S ohledem na to jsou zabezpečení aplikací a API dvě zásadní součásti komplexní bezpečnostní strategie. Využitím těchto postupů se organizace mohou chránit před škodlivými útoky a bezpečnostními hrozbami a především zajistit, aby jejich data zůstala v bezpečí.

„AI přítelkyně” jsou noční můrou pro soukromí

„AI přítelkyně” jsou noční můrou pro soukromí

Romantičtí chatboti shromažďují obrovské množství dat, poskytují nejasné informace o tom, jak je používají, používají slabou ochranu heslem a nejsou transparentní, tvrdí nový výzkum společnosti Mozilla.

4 způsoby, jak hackeři pomocí sociálního inženýrství obcházejí MFA

4 způsoby, jak hackeři pomocí sociálního inženýrství obcházejí MFA

Pokud jde o zabezpečení přístupu, jedno doporučení vyniká nad ostatními: vícefaktorové ověřování (MFA). Vzhledem k tomu, že samotná hesla jsou pro hackery jednoduchou prací, poskytuje MFA zásadní vrstvu ochrany proti narušení. Je však důležité si uvědomit, že MFA není bezchybné. Lze ho obejít, a často se tak i děje.

Jak být anonymnější online

Jak být anonymnější online

Na internetu jste neustále monitorováni. Hlavním viníkem je často reklamní průmysl a technologické společnosti, které jsou na reklamě silně závislé, aby vydělaly peníze ( např. Google a Meta). Na webu vás mohou sledovat neviditelné trackery a cookies vložené do webových stránek a aplikací. Přečtěte si návod, jak se stát více anonymním na internetu.

Nejhorší hacky roku 2023

Nejhorší hacky roku 2023

Minulý rok byl plný ničivých kybernetických útoků po celém světě, od ransomwarových útoků na kasina až po státem sponzorované narušení kritické infrastruktury.

Ministr pro místní rozvoj ČR Ivan Bartoš odjel na návštěvu Izraele. Tématem cesty je primárně kyberbezpečnost